gnistans.blogg.se

Detta är tänkt som ett litet minne för mig själv men självklart är det skoj om fler vill följa min resa genom träningen och till viss del livet rent allmänt. Mest kommer bloggen handla om träning (triathlon, skidor, fotboll och styrketräning) men garanterat kommer det säkert även bli ett och annat inlägg om nå helt annat. De flesta av mina inlägg kommer ske kvällstid när jag är trött i både kropp och knopp så någon korrekturläsning lär inte ske..

I'm back.. hurt..

Kategori: Fotboll, Hälsa, Träning

Nu har jag varit grymt dålig på att skriva på sistone. Dels har jag börjat jobba igen och så har jag känt mig alldeles för trött på kvällarna för att orka skriva ner någonting..
Nu är det äntligen helg igen och lite tid att sova ut imorgon :) Dock ligger jag efter med städningen så måste upp innan 8 så jag hinner städa undan massa innan klockan är 10 och det är dags att göra något vettigt av dagen :) Barnen ska ju börja skolan igen på måndag så det lär inhandlas lite nya kläder mm. 
 
TRÄNING - SKADAN
Men vad har hänt i träningsväg då?! Jo för ungefär två veckor sedan så lyckades jag ju med att sträcka mig lite lätt i vänster framsida lår.. Dock var det en lätt sträckning så jag har kört på ganska bra med träningen ändå och kombinerat gym med inline stakning och även lite cykling. Fotbollen har även den varit igång och jag har känt hur formen på riktigt tagit fart.
Men så händer det som inte får hända under förra veckan! Efter att ha glömt springskorna till en träning så fick jag äran att träna skott tillsammans med Tobbe. En bollsäck och en målvakt ledde till ett tätt skjutande under ungefär 90 minuters tid. Då jag fortfarande var lite extra försiktig med vänstern så fick alla skott bli med högern så jag var ganska mör i det högra benet efter den träningen. 
Dagen efter så var det frisparksträning som stod på schemat för mig, Sundberg och Norman i ungefär en timme. Regnet började dala ner och sundberg tackade för sig och gav sig in i omklädningsrummet.. Det skulle visa sig att öven jag borde följt hans exempel men det är ju så jäkla skoj att skjuta så jag kunde inte sluta redan då.. Självklart ska det sluta med en bristning i låret och oerfaren som jag är på idrottsskador så trodde jag att det var en lätt sträckning och att den skulle gå över snabbt. Detta hände på torsdagen och när vi sen på lördagen hade lite barfotafotboll med laget så skulle det brista till rätt skapligt igen i låret och jag höll mig lugn under resten av spelet genom att ställa mig i mål. 
Sen i måndags var det dags för match, den kanske viktigaste iår när vi skulle ta emot Ulfshyttan hemma på tunet. Ulfshyttan som troligtvis är det laget som hade bäst chans att utmana oss om seriesegern. 
Efter en ordentlig uppvärmning så var det dags att ta några skott för att skjuta in sig till matchen och på det första skottet så brast det till i låret igen.. Men envis som synden så trodde jag att lite liniment skulle göra susen och det bara skulle vara att skutta vidare..
Matchen startade och låret ömmade när jag sprang. Jag kände ganska tidigt att det inte skulle funka länge det här så jag meddelade coach som frågade om jag iallafall kunde stå ut första halvlek.. Spelsugen som alltid så ville jag självklart göra ett försök och med lite kylspray på låret så krigade jag vidare.. I halvtid försökte vi linda låret men det var ingen mening för lindan spände åt låret så det var omöjligt att röra sig normalt. Därför tog jag av den och tog ännu mer kylspray och det hjälpte faktiskt väldigt bra! Men vid varje boll på djupet jag fick så drog det mer och mer i låret och jag kunde absolut inte löpa ens till 80% av maxfart. Totalt 80 minuter spelade jag innan tony plockade av mig.. Jag fick till ett bra skott med vänstern som målvakten styrde i ribban.. Med högern sköt jag någon gång och slog någon krossboll men jag minns knappt resultaten av dessa för det gjorde så förbannat ont i låret varje gång :( 
Nej jag får helt enkelt skylla mig själv att jag inte lyssnade på kroppen och kastade in handduken innan matchstart! Men det var ju både för laget och för mig själv jag ville gå in och göra mitt bästa vilket jag var långt ifrån att åstadkomma tyvärr :( Så nu får det bli att stå över söndagens match och troligtvis inte röra nå boll under nästa vecka heller.. 
Idag tog jag mig iallafall ut på en lättare löprunda på ca 3,5-4 km och det kändes skapligt bortsett från att det började spänna lite smått i nedre delen av låret mot slutet. Kanske är blodcirkulationen inte på topp i låret just nu och det blev syrebrist eller något.. Jag är ju som sagt ingen expert på idrottsskador!
Men man ska ju lära sig nya saker här i livet också.. Så tack vare www.muskelbristningar.se vet jag nu att man inom tre minuter efter en muskelbristning bör lägga tryck för att minimera blödningen och förkorta läkningstiden. Jag önskar att jag hade läst det tidigare! Den sidan är för övrigt ett tips till er alla som vill veta mer om det ämnet! :)
 
Vätternrundan SUB9

Kollega Håkan blev av några vänner/bekanta erbjuden att vara med i en sub9 grupp på vätternrundan nästa år. Med detta menas att man ska klara rundan under 9 timmar! En sådan grupp har som syfte att cykla tillsammans under hela loppet för att på så vis hjälpa varandra att dra och hålla ett högt tempo. 
Självklart fick då även jag detta erbjudande och efter mycket funderingar så tackade även jag ja till detta! Dock står jag för närvarande som tredje reserv och finns det kanske någon grupp här i Borlänge som ska köra så vill jag gärna hänga på där så att jag har folk att träna tillsammans med :) Hör av er till mig!
 
Kosten

Kosten de senaste två veckorn har varit sådär.. en del alkohol både i helgen och även i tisdags då vi hade kickoff med jobbet.. Lite pizza och en hel del godis också.. Måste bli bättring där men är det något jag är kass på så är det fantasi med maten så alla tips mottages! Bloggtips kanske?
 
Tack för att ni orkar läsa :) Kommentera gärna om ni tycker jag skriver jobbigt eller rörigt så kan jag göra mitt bästa för att göra det med lättläst :) Jag orkar tyvärr inte korrekturläsa min egen text alla gånger..